WithSegerqvist

WithSegerqvist är ett hållbart klädmärke med fokus på kärlek till Indien och ett småskaligt, omsorgsfullt skapande.

Idén till kläderna föddes ur en stor kärlek till Indien. Ett land med en så rik kultur- och textilskatt, inte minst synlig hos indiska kvinnor i sina trollbindande vackra saris.  Under en av alla mina resor genom landet växte drömmen att föra med lite av denna textilskatt och livfullhet hit till Sverige. Härifrån växte det som blivit kärnan – att skapa kläder med en lyxig känsla från handplockade återvunna saris i silkesmix.  

WithSegerqvist vill ta vara på de vackra textilier som redan finns, och återskapa dem till vackra plagg med ett nordiskt snitt. Att skapa på ett hållbart och småskaligt via har hela tiden varit utgångspunkten och kärnan. Skapandet sker på Sandeeps familjeskrädderi i norra Indien. Där har jag funnits på plats hela processen och handplockat varje silkessari. Sandeep har sitt skrädderi på undervåningen av sitt hus där han bor tillsammans med sin fru och två tvillingdöttrar, som ofta syns leka runt huset. Han är mån om att skapa en god miljö i sitt hem och för de åtta skräddare som jobbar där, vilket gör att det finns en omsorg om såväl skapandet som till alla medarbetare.

Att varje plagg är återskapat av en silkessari, som tidigare varit ett ärofyllt plagg till en indisk kvinna, gör att de för med sig en unik karaktär och berättar hennes historia. Ett arv som vi vill hylla och lyfta fram. Förhoppningen är att du kommer fortsätta bära plagget med kärlek och vara med och spinna historien vidare. 
För att vara med och ge tillbaka till Indien, som har gett och fortsätter att ge så mycket kärlek, stöttar WithSegerqvist en landsbygdsskola och ett kvinnoprojekt – ”Purkal youth developpement society”. Här erbjuds unga möjlighet till finansierad utbildning. Kvinnor ges också möjlighet till stödgrupper och utbildning i mikroföretagande, för att skapa en egen inkomst och stärka sin roll i familjen. 

Varje plagg här är unikt, och bara finns ett av, precis som vi är unika på vårt eget vackra vis.  Hoppas att dessa skapelser kan bli lite av en bro till livfullheten och magin i den indiska kulturen och kanske kan bidra med glädje och magi in i ditt liv.


/Med värme Alexandra
WithSegerqvist

Withsegerqvist.com